Sarbatoarea luminii in natura

Aproape in fiecare an, de Pasti, sunt adeptul iesirilor in natura. Fiindca vremea, foarte ploioasa in ultima vreme, nu ne-a permis o tura de 2-3 zile, am ales un traseu de o zi prin Muntii Tulisa. In prognoze vremea sa anunta mai promitatoare decat in zilele trecute, dar nu a fost si la fata locului ceea ce asteptam. Mai intai ne-a intampinat burnita, insa odata cu urcarea in altitudine am fost inconjurati de ceata creata de plafonul de nori, plafon care nu a disparut tot restu zilei. Nu puteam sa ratez atmosfera creata de aceasta ceata si copacii parca satui de atata umezeala si am facut cateva cadre cu aceste subiecte. Zapada cazuta in ultimele zile si-a facut si ea simtita prezenta pe toata portiunea de creasta, pe care am parcurs-o fara pauze prea dese din cauza unui vant foarte rece si taios. Am coborat pe albia paraului Mierlasu, unde se afla o cascada care este foarte frumoasa in perioadele cu debit marit de la precipitatii. Am poposit si aici pentru a incerca sa fac cateva imagini cu expunere lunga insa vuietul cascadei, precum si vantul, care miscau vegetatia din jur au facut destul de imposibil acest lucru. Sarbatorile trebuie traite si in alt mod!












Comentarii

  1. Pline de pasiune fotografiile din astfel de zile! Reuşesc şi eu să mă bucur de o asemenea zi la fel cum mă bucur de una însorită. Şi da, sărbătorile pot fi petrecute şi aşa! Total de acord. Cristina Stroia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru apriecieri! In orice zi si pe orice fel de vreme ceva frumos, undeva, asteapta sa fie descoperit. :)

      Ștergere
    2. Ca intotdeauna, fotografiile tale imi incanta privirea. Desi stau intr-o zona de munte si merg des prin paduri, asemenea instantanee imi dau lacrimile. Felicitari si multumiri!

      Ștergere
    3. Reusesti intotdeauna sa prinzi in fotografie nu numai imaginea ci si sufletul padurii, al naturii. Parca sunt acolo, respir aerul, simt umezeala si ceata... Extraordinar !

      Ștergere
    4. da, asa ar trebui sa sarbatoreasca oamenii Invierea ! Mega frumos ! ;)

      Ștergere
    5. Multumesc, Dan Toterman! :)

      Diana, cuvintele si aprecierile tale ma bucura foarte mult! Cand cineva reuseste sa simta prin fotografiile mele ceea ce simt eu la fata locului simt parca si mai bine ca pasiunea imi este rasplatita inca odata, in afara de rasplata pe care mi-o da muntele cand sunt acolo.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Verdele de mai, stancile si florile Oborocii

Primavara de ianuarie

De la vest la est în Munții Tulișa