Primavara de ianuarie

Tot am asteptat revenirea zapezii in ultimele saptamani, pentru a face o tura mai serioasa, in conditii de iarna, cu peisaje specifice, insa in zadar. Dorinta de a iesi pe munte, de a face miscare, a pus capat rabdarii si am decis sa plec intr-o tura de trekking, de o zi, in Muntii Valcan. Cand am plecat din oras, impreuna cu prietenul meu Vali, ceata era foarte densa, insa am depasit foarte rapid plafonul ei. Zapada nu am intalnit mai deloc pe traseu, doar cateva pete ascunse dupa tufele de afinis si ienupar. Odata iesiti in golul alpin, soarele a inceput sa ne incalzeasca asa cum ar fi facut-o in aprilie. Singurul element care dadea de gol luna in care ne aflam era lipsa florilor specifice de primavara. Traseul ales a fost in zona varfurilor Cornele si Negrele, diferenta de nivel fiind de aproape 1000 de metrii fata de oras, lucru pe care l-am resimtit putin dupa niste sarbatori "romanesti". Locatia are potential din punct de vedere fotografic, insa doar in lumina calda a unui rasarit/apus, lucru pe care trebuie sa-l incerc in viitor. Pe timp de zi, soarele prea puternic si unghiul din care straluceste, face ca lumina in zonele mai bune de prins in cadru sa fie foarte rea. Nici ceata din vale nu a mai rezistat pana am ajuns intr-un loc bun de belvedere, asa ca mai toata tura am tinut aparatul foto in geanta.
                                                                 
                                                                               



Comentarii

  1. frumos!!! dar vine zapada pana la urma in februarie am vazut pe accuwhater :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Robertina! Ceva ninsori, pe langa racirea vremii, se anunta saptamana viitoare... ramane sa vedem in ce cantitate.

      Ștergere
    2. va fi multa zapada in februarie atunci cand voi fi si eu pe la viseu sa ma plimb cu mocanita :)

      Ștergere
  2. Hai ca vine si iarna! Nu trebuie sa plangi :D Fain,data viitoare cand vin acasa mergem impreuna in tura,da macar 3 zile.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Verdele de mai, stancile si florile Oborocii

De la vest la est în Munții Tulișa